Pasta med mozzarella och ruccola | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pasta med mozzarella och ruccola

Pasta med mozzarella och ruccola är en vegetarisk pastarätt med bara sex ingredienser som går blixtsnabbt att tillaga. Knapriga valnötter gör den här enkla italienska pastarätten extra god och mättande.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka vitlöken. Bryt valnötterna i halvor eller hacka dem grovt. Riv eller skär osten i bitar.
  3. Fräs vitlök och valnötter snabbt i olivoljan i en stor panna.
  4. Vänd ner avrunnen pasta, ruccola och mozzarella i pannan och låt allt bli varmt. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera gärna med bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och servera glutenfritt bröd till.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella till en mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta t ex farfalle
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl valnötter
  • 125 g mozzarella
  • 2 msk olivolja
  • 65 g ruccola
  • salt och peppar
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2115 kJ / 506 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept