Pasta med mozzarella och ruccola

21
2
Pasta med mozzarella och ruccola

Pasta med mozzarella och ruccola är en vegetarisk pastarätt med bara sex ingredienser som går blixtsnabbt att tillaga. Knapriga valnötter gör den här enkla italienska pastarätten extra god och mättande.

Pasta med mozzarella och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta t ex farfalle
2 vitlöksklyftor
1/2 dl valnötter
125 g mozzarella
2 msk olivolja
65 g rucola
salt och peppar
bröd till servering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och servera glutenfritt bröd till.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella till en mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Emmelie

2022-03-07

En smakrik favorit som går snabbt att göra mycket utav och funkar lika bra att äta dagen efter.

Marie

2016-11-19

Bra sätt att sätta god smak på pasta. Tar fram lite blandade tillbehör så passar rätten hela familjen.

Näringsvärde per portion

Energi 2115 KJ / 506 kCal
Fett 185 g
Salt 1 g
Kolhydrater 660 g
Protein 165 g
Läs mer om näringsvärden