Butternut squash pizza

35
5
Butternut squash pizza

En fantastiskt god pizza som kräver lite förberedelser men det är den väl värd. Den vackert oranga pumpans söta smak gifter sig med vitlök, parmesan, mozzarella och ruccola. Med rökt paprikapulver får pizzan en extra smaktwist.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Butternut squash pizza

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

1/2
paket jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
2 dl
vatten (37ºC)
1/2 tsk
salt
2 msk
olivolja
3 dl
mjöl av fullkornsdinkel
2 - 3 dl
vetemjöl

Vitlökspuré

4
hela vitlökar
ca 2 dl
olivolja
1 tsk
salt

Fyllning

1
butternutpumpa (à ca 1 kg)
1/2 tsk
paprikapulver (gärna rökt)
1
mozzarella (à 125 g)
2 dl
riven parmesanost
1 msk
hackad färsk oregano
1/2
påse rucola (à 65 g)
1 dl
grovhackade valnötter
2 msk
olivolja
2 tsk
flingsalt
-
svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: ersätt pizzadegen med egen glutenfri deg eller med färdiga specialbottnar från t ex Semper eller Schär.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellan med t ex laktosfri salladsost eller färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt osten med mjölkfria ostalternativ, t ex tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, eller svensk hårdost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Felicia

2021-01-08

Mycket jobb för en pizza, men väl värt det. Det blir verkligen jättegott!

Helén

2020-12-08

Helt fantastiskt god! Nästa ggn tar jag dock bara 1 dl olivolja att sjuda vitlöken i.

Anette

2020-11-26

Jag tyckte inte att den var särskilt god. Glömde visserligen att salta purén, men tror inte att det hade höjt betyget särskilt mkt extra. Saltade i efterhand.

Testa liknande recept