En fantastiskt god pizza som kräver lite förberedelser men det är den väl värd. Den vackert oranga pumpans söta smak gifter sig med vitlök, parmesan, mozzarella och ruccola. Med rökt paprikapulver får pizzan en extra smaktwist.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2013
Gör glutenfri: ersätt pizzadegen med egen glutenfri deg eller med färdiga specialbottnar från t ex Semper eller Schär.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellan med t ex laktosfri salladsost eller färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt osten med mjölkfria ostalternativ, t ex tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, eller svensk hårdost.
Kommentarer
Felicia
1/8/2021Mycket jobb för en pizza, men väl värt det. Det blir verkligen jättegott!
Helén
12/8/2020Helt fantastiskt god! Nästa ggn tar jag dock bara 1 dl olivolja att sjuda vitlöken i.
Anette
11/26/2020Jag tyckte inte att den var särskilt god. Glömde visserligen att salta purén, men tror inte att det hade höjt betyget särskilt mkt extra. Saltade i efterhand.