Pasta med morötter och currystekta bönor

7
2 Klimatsmart
Pasta med morötter och currystekta bönor

Vem vill inte låta en krämig gul pasta stå på middagsbordet ikväll? Denna krämiga pasta får sin färg av morötter samt smak av bönor, salladsärtor och curry. Toppa rätten med krispiga, rostade cashewnötter samt ruccola för att få in lite extra grönt till rätten!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Pasta med morötter och currystekta bönor

Ingredienser

4 portioner
3
morötter
3 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
2 dl
smetana
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
4
port pasta (gärna spaghetti)
150 g
salladsärtor eller sockerärtor
1 msk
olja
120 g
kokta kidneybönor
1 tsk
curry
-
salt
-
peppar
1 dl
rostade cashewnötter
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Stek lite hackad chili eller sambal oelek med morötterna.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Anne

2020-09-07

Över förväntan god! Gott med krispet från nötterna också.

Johan

2020-08-31

Tråkig rätt

Näringsvärde per portion

Energi 2967 KJ / 707 kCal
Fett 41 g
Salt 1 g
Kolhydrater 63 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept