Pasta med morötter och currystekta bönor
Vem vill inte låta en krämig gul pasta stå på middagsbordet ikväll? Denna krämiga pasta får sin färg av morötter samt smak av bönor, salladsärtor och curry. Toppa rätten med krispiga, rostade cashewnötter samt ruccola för att få in lite extra grönt till rätten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020
Ingredienser
4 portioner
3 morötter
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
4 port pasta (gärna spaghetti)
150 g salladsärtor eller sockerärtor
1 msk olja
120 g kokta kidneybönor
1 tsk curry
salt
peppar
1 dl rostade cashewnötter
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2967 KJ / 707 kCal
Fett41 g
Salt1 g
Kolhydrater63 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Över förväntan god! Gott med krispet från nötterna också.
Anne
2020-09-07Tråkig rätt
Johan
2020-08-31