Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bönsoppa med kassler

Bönsoppa med kassler är ett smakrikt och gott recept med fina råvaror som kidneybönor, chilifrukt, citrongräs och kokosmjölk. Denna goda soppa serveras med grovtärnade kasslerbitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta undan 1 dl av bönorna till garnering (för 4 port). Finhacka chilifrukten och citrongräset och fräs det tillsammans med bönorna i smör.
  2. Häll på hönsbuljongen och kokosmjölken. Låt koka ihop så att ca 2/3 återstår. Mixa allt. Smaksätt med salt och citron. 
  3. Grovtärna kasslern och bryn den i stekpanna. Lägg detta i soppan som garnering tillsammans med bönorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: Uteslut smöret och använd mjölkfritt margarin eller olja istället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk röda kidneybönor (à 400 g)
  • 3/4 liten chilifrukt
  • 2 citrongräs
  • 1 msk smör
  • 1/2 l hönsbuljong
  • 1 burk kokosmjölk (à ca 4 dl)
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g kassler
Lägg till i inköpslistan