Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pasta med lövbiff i tomatsås och basilika

Bjud på läcker pasta med lövbiff i krämig tomatsås. Lövbiffen som först strimlas och steks får sedan sällskap av pastasås med smak av ricotta och tomat. Extra krämig och god blir den när du blandar i crème fraiche. Duka fram med nykokt pasta och saftiga körsbärstomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Strimla lövbiffen och bryn i oljan i en stekpanna. Salta och peppra och häll över pastasåsen och crème fraichen. Låt sjuda några minuter.
  3. Dela tomaterna och grovhacka basilikan. 
  4. Koka pastan, servera den med tomater, basilika och lövbiffen.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 375 g lövbiff
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 burk pastasås (gärna ricotta och tomat, à 420 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 kruka basilika
  • 2 port färsk pasta (gärna fusilli)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3073 kJ / 738 kCal