Pasta med kyckling och purjolökssås
På jakt efter ett nytt och enkelt recept på kycklingpasta? Sökandet är över! Såsen gör du med purjo och vitlök som kryddas med rosmarin och blir härlig krämig med crème fraiche med smak av örter från det franska köket. Gott ska det vara!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna farfalle)
600 g strimlad kycklingfilé
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
150 g majskorn
2 msk olja
salt
peppar
1 tsk rosmarin
2 dl crème fraiche franska örter
1 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2549 KJ / 611 kCal
Fett16.5 g
Salt0.8 g
Kolhydrater64.7 g
Protein47.6 g
Kommentarer
Jättegott
Göran
2023-10-09Jättegott. Hoppade dock över majsen. Tänker laga det igen.
Helena
2018-01-19Inte gott! Smakade surt och okryddat! Räddade såsen så den gick och äta genom att ha i en hönsbuljong, grädde och lite vatten. Kommer aldrig göra igen...
Mikaela
2018-01-01