Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Pasta med kyckling och purjolökssås

På jakt efter ett nytt och enkelt recept på kycklingpasta? Sökandet är över! Såsen gör du med purjo och vitlök som kryddas med rosmarin och blir härlig krämig med crème fraiche med smak av örter från det franska köket. Gott ska det vara!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa, skölj och strimla purjon. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Låt majsen rinna av.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Bryn kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på en tallrik.
  5. Stek purjon och vitlöken i resten av oljan tills det börjar få färg.
  6. Tillsätt majs, rosmarin, crème fraiche och mjölk. Vänd ner kycklingen och sjud några minuter.
  7. Servera pastan och purjolökssåsen med kyckling.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som du smaksätter. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna farfalle)
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 liten purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g majskorn
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • 1 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2549 kJ / 611 kCal