Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med kyckling, citron och rosmarin

Variera din pasta och testa detta läckra recept! Pastan omges av en krämig sås baserad på grädde, rödlök och paprika som får en härlig smak från citronskal och rosmarin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i klyftor. Dela kärna ur och strimla paprikan.
  2. Bryn kycklingen runtom i olivoljan. Tillsätt lök och paprika. Krydda med salt och peppar och fortsätt steka några minuter.
  3. Riv skalet av citronen. Tillsätt citronskalet, rosmarin, vatten och grädde. Koka sakta ca 5 minuter. Smaka ev. av med mer salt, peppar och lite pressad citronsaft. Red av med majsstärkelse utrört med lite vatten.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera pastan med kycklingsåsen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 4 port tagliatelle
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2460 kJ / 589 kCal