Pasta med kyckling, citron och rosmarin

Variera din pasta och testa detta läckra recept! Pastan omges av en krämig sås baserad på grädde, rödlök och paprika som får en härlig smak från citronskal och rosmarin.

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2460 KJ / 589 kCal
Fett18.6 g
Kolhydrater56.9 g
Protein45.9 g
Kommentarer
5 stJättegott! Istället för maizena tog jag en skvätt pastavatten för att reda såsen. Toppade pastan med färsk spenat. Gjorde rätten på kycklingbröst filer som jag skivade i lämplig storlek. Lätt och snabblagad rätt.
Charlotte
Hej Eva! Det är den lilla filébiten som sitter under kycklingfién. Finns mestadels styckfrysta i butiken. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Vad är kycklingINNERFILÉ?
Eva
Hej Jessica! Vi ber om ursäkt för felet som blev där, ska vara rödlök precis som det står i ingredienserna. Kul att det smakade!
Ica-köket
Riktigt gott! Gjorde en större omgång (6 port.) igår som ska vara bjudmat idag. Vitlöken i texten uteblir konstigt nog i ingredienserna. Jag klyftade i alla fall 2 vitlök solo som fräste med i slutet av ganska stora bitar av både röd och paprika. Jag mortlade även rosmarinen då jag inte gillar "de hårda pinnarna". Både skalet och citronsaften från 2 citroner var behövligt för smakens skull. Komplettera gärna saltet med kycklingbuljong/fond för en mjukare sälta. Tog vispgrädde i stället. Det är verkligen smaker som gifter sig väl i den här rätten. Ett tips...Man behöver inte fräsa kycklingen innan, den blir mindre torr om man lägger i den direkt i såsen, men låt då bitarna rinna av lite innan...och kolla då den blir ordentligt tillagad.
Jessica