Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med kyckling & citron- och basilikasås

Pasta med kyckling & citron- och basilikasås är både aptitligt och vackert att beskåda. En perfekt middagsrätt. Kycklingen bryns och får sedan sjuda med i såsen. Vitlök och citron är tongivande och tilltalande här.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Bryn dem i lite olja. Salta, peppra och ställ åt sidan.
  3. Sås: Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs i olja i en vid kastrull utan att det tar färg. Häll i vin och buljong. Låt sjuda tills hälften återstår.
  4. Rör i crème fraiche, rivet citronskal och bladen från basilikan. Mixa slätt med en stavmixer.
  5. Låt kycklingen sjuda 3-4 minuter i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och garnera med svarta oliver.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g pasta av valfri sort
  • 500 g kycklinglårfilé
  • olivolja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
Citron- och basilikasås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • skalet från 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • svarta oliver till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2730 kJ / 650 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden