Pasta med krämiga räkor och spetskål

7
1
Pasta med krämiga räkor och spetskål

En pasta med hög fräschör och sälta står på kvällens middagsmeny. För att addera extra smak till räksåsen hälls räkspadet samman med grädden. Härligt kokta grönsaker tillför mer tuggmotstånd!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Pasta med krämiga räkor och spetskål

Ingredienser

4 portioner
580 g räkor i lake
150 g färska vaxbönor
1/2 spetskål (à 800 g)
1/2 kruka persilja
4 port pasta (gärna castanelle)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl spad från räkorna
salt
peppar
1/2 citron

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Riv lite citronskal och smaka av såsen med.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Peter

2021-09-13

Överraskande jättegott! Kanske inte den mest förutsägbara kombinationen av ingredienser. Just därför som det är extra kul att det blev så gott. Däremot blev det jättemycket mat! Efter att tre personer hade både ätit och tagit om hade vi ändå fyra lunchlådor över. Fråga: När det står 580g räkor i lake, menar ni 580g BRUTTO (med lake alltså) eller NETTO?

Näringsvärde per portion

Energi 2709 KJ / 648 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden