Pasta med krämiga räkor och spetskål
En pasta med hög fräschör och sälta står på kvällens middagsmeny. För att addera extra smak till räksåsen hälls räkspadet samman med grädden. Härligt kokta grönsaker tillför mer tuggmotstånd!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020
Ingredienser
4 portioner
580 g räkor i lake
150 g färska vaxbönor
1/2 spetskål (à 800 g)
1/2 kruka persilja
4 port pasta (gärna castanelle)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl spad från räkorna
salt
peppar
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2709 KJ / 648 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Valde att skippa bönorna och lade istället till champinjoner samt lite chili flakes och vitt vin till såsen. Smarrigt!
Elina
2024-06-17Mycket god och enkel. Går utmärkt att skippa bönorna.
Niklas
2023-08-01Överraskande jättegott! Kanske inte den mest förutsägbara kombinationen av ingredienser. Just därför som det är extra kul att det blev så gott. Däremot blev det jättemycket mat! Efter att tre personer hade både ätit och tagit om hade vi ändå fyra lunchlådor över. Fråga: När det står 580g räkor i lake, menar ni 580g BRUTTO (med lake alltså) eller NETTO?
Peter
2021-09-13