Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med köttfärssås från Orienten

Makalöst god köttfärssås med ljuvliga smaker från Orienten. Vitlök, fetaost och stötta kardemummakärnor lyfter denna köttfärssås till skyarna. Servera tillsammans med pasta, vitkålssallad och oliver. Smaklig måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök, vitlök och köttfärs i olja i en gryta under omrörning.
  4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, smulad buljongtärning och kryddorna. Låt såsen koka på svag värme ca 10 minuter.
  5. Servera med pasta, smulad fetaost och tomat- eller vitkålssallad samt oliver.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot Tofutti färskost.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Ersätt de naturella krossade tomaterna mot dem med chilismak.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 1 pkt krossade tomater (à 500 g)
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • fetaost (max 10%)
Till servering
  • tomat- eller vitkålssallad
  • oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2595 kJ / 620 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden