Citronstekta äpplen med kardemumma och vaniljglass | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronstekta äpplen med kardemumma och vaniljglass

Citronstekta äpplen är en suveränt enkel efterrätt som går snabbt att tillaga på spisen. Kryddig kardemumma passar fint med aromatiska svenska äpplen och citron ger fräschör till den här desserten. Servera med vaniljglass som smälter på de varma äpplena.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Mortla kardemummakärnorna.
  3. Rör ihop smör och socker i en stekpanna. Smält till en ljus karamell och lägg i äpplena och kardemumman. Vänd runt försiktigt tills äpplena är helt täckta av karamell och börjar bli mjuka. Blanda ner citronsaften och -skalet.
  4. Till servering: Servera de varma äpplena med glass.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på glassen.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och havrebaserad glass alternativt en sorbet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 äpplen (Alice eller Cox Orange)
  • 1 citron
  • 2 krm kardemummakärnor
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1392 kJ / 334 kCal