Kryddlag

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Kryddlag

Ett enkelt recept på smakrik kryddlag som passar bra att använda till att smaksätta lyxigt kaffe. Du gör lagen av kanelstänger, peppar, anis, kardemumma, socker och vatten. Låt stå över natten innan du använder lagen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Kryddlag

Ingredienser

1 sats
4 - 5   hela kanelstänger
1/2 dl  hel svartpeppar
7 - 8   stjärnanis
1/4 dl  kardemummakärnor
1 dl  socker
2 dl  vatten

Gör så här

Tips

1 sats lag räcker till ca 10 drinkar Dado coffe.

Går inte all lag åt, förvara den i kylskåpet upp till fyra veckor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

JAG HAR KOKAT KRYDDLAGEN OCH UNDRAR OM DET VERKLIGEN INTE SKALL VARA MER ÄN 2 DL VATTEN TILL ALLA DESSA KRYDDOR.Efter det att jag småputtrat lagen i en halv timma var det bara ½ dl lag.

Kerstin

2009-04-21

Testa liknande recept

Varm clementinglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppeljuiceglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig äppelbellini
Betyg 3.4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cranberryglögg med julsmak
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddig muskovadoglögg
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga