Kryddlag
Ett enkelt recept på smakrik kryddlag som passar bra att använda till att smaksätta lyxigt kaffe. Du gör lagen av kanelstänger, peppar, anis, kardemumma, socker och vatten. Låt stå över natten innan du använder lagen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
1 sats
4 - 5 hela kanelstänger
1/2 dl hel svartpeppar
7 - 8 stjärnanis
1/4 dl kardemummakärnor
1 dl socker
2 dl vatten
Gör så här
Tips
1 sats lag räcker till ca 10 drinkar Dado coffe.
Går inte all lag åt, förvara den i kylskåpet upp till fyra veckor.
Går inte all lag åt, förvara den i kylskåpet upp till fyra veckor.
Har du lagat receptet?
Kommentar
JAG HAR KOKAT KRYDDLAGEN OCH UNDRAR OM DET VERKLIGEN INTE SKALL VARA MER ÄN 2 DL VATTEN TILL ALLA DESSA KRYDDOR.Efter det att jag småputtrat lagen i en halv timma var det bara ½ dl lag.
Kerstin
2009-04-21