Köttfärssoppa med kardemumma
Behaglig köttfärssoppa med spännande smaker av kardemumma och kanel. Med paprika, lök och potatis kan du vara säker på en mättande soppa! Det smaskigaste sättet att servera rätten på är med en klick yoghurt och rykande färskt bröd.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 potatisar
1 paprika
400 g köttfärs
1 msk olja
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 tsk hela kardemummakärnor
salt
peppar
1 smulad köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
6 dl vatten
bladpersilja
Till servering
yoghurt
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God men nästa gång försöker jag istället med mald kardemumma (1/2 tsk). Grädde är givet😀
Maria
2024-05-30Den är okej, men ingen hit hos barnen.
Rebecca
2024-05-13Favorit som görs ofta!
Linda
2021-10-20