Köttfärssoppa med kardemumma

33
6
Köttfärssoppa med kardemumma

Behaglig köttfärssoppa med spännande smaker av kardemumma och kanel. Med paprika, lök och potatis kan du vara säker på en mättande soppa! Det smaskigaste sättet att servera rätten på är med en klick yoghurt och rykande färskt bröd.

Köttfärssoppa med kardemumma

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 potatisar
1 paprika
400 g köttfärs
1 msk olja
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 tsk hela kardemummakärnor
salt och peppar
1 smulad köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
6 dl vatten
bladpersilja

Till servering

yoghurt
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: servera med naturell sojayoghurt eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Linda

2021-10-20

Favorit som görs ofta!

Jenny

2012-07-01

Snabb, enkel och supergod soppa! Klippt gräslök och Smetana till höjde smakerna ytterligare.

Caroline

2012-03-13

Bytte ut potatisen mot palsternacka och morot. Blev mycket lyckat och lite mer stuns.