Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärssoppa med kardemumma

Behaglig köttfärssoppa med spännande smaker av kardemumma och kanel. Med paprika, lök och potatis kan du vara säker på en mättande soppa! Det smaskigaste sättet att servera rätten på är med en klick yoghurt och rykande färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Skala, ansa och skär potatisar och paprika i tärningar.
  2. Bryn köttfärs i olja i en gryta. Krydda med malen kanel, hela kardemummakärnor stötta, salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 2-3 min. Tillsätt smulad köttbuljongtärning.
  3. Häll över krossade tomater och vatten. Rör om och låt koka upp. Rör i potatis och paprika låt soppan koka under lock ca 20 min.
  4. Rör ner strimlad bladpersilja.
  5. Till servering: Servera soppan med yoghurt och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: servera med naturell sojayoghurt eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 tsk hela kardemummakärnor
  • salt och peppar
  • 1 smulad köttbuljongtärning
  • 500 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • bladpersilja
Till servering
  • yoghurt
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!