Köttfärssås med morotssallad
Kvällens middag är en mustig, smakrik köttfärssås och pasta. Denna klassiska vardagsfavorit får här en extra krämighet tack vare crème fraichen och kommer att mätta både stora och små. Servera pastan med en färgsprakande krispig sallad och drick något gott till. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017
Ingredienser
4 portioner
Köttfärssås
1 rödlök
ca 500 g nötfärs
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna gemelli)
Sallad
3 morötter
65 g rucola
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3134 KJ / 751 kCal
Fett37.9 g
Salt2.14 g
Kolhydrater62.3 g
Protein38.1 g
Kommentarer
Färglös och smaklös. Fick hitta upp den rejält med kryddor och chilisås innan den blev ok.
Cecilia
2017-02-09Rätt smaklös köttfärssås trots att vi försökte krydda upp den. Morots- och ruccolasalladen var god och kommer göras igen!
Jennie
2017-01-26Pimpade upp köttfärssåsen med lite tomatpuré och chilisås för att få lite färg på den men annars god smak!
Anneli
2017-01-24