Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Pasta med köttbullar i tomatsås

Låt Italien komma hem på middag i form av dessa köttbullar i tomatsås som såklart serveras tillsammans med pasta. Ät rätten med krispig broccoli och en sallad på ruccola och krämig mozzarella, som du likagärna kan dra isär med händerna som att skiva den. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa och skär broccolin i mindre bitar och stammen i skivor.
  3. Bryn köttbullarna runt om i oljan i en stekpanna. Tillsätt pastasås och vatten och låt sjuda ca 10 minuter. 
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka broccolin med pastan när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  5. Sallad: Skär mozzarellan i små bitar och blanda med ruccolan. Ringla över olivolja och vinäger, krydda med salt och peppar.
  6. Servera pasta och broccoli med köttbullar i sås och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna och tomatsåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkfritt ostalternativ eller uteslut den.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 150 g broccoli
  • 600 g färska köttbullar
  • 2 tsk olja
  • 390 g pastasås tomat & basilika
  • 2 dl vatten
  • 4 port pasta (gärna trottole)
Sallad
  • 125 g mozzarella
  • 65 g ruccola
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3164 kJ / 757 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer