Glutenfri brownie
![Glutenfri brownie](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_219518/cf_259/glutenfri_brownie.jpg)
Försvinnande god och glutenfri brownie med chokladfrosting gjord på havregrädde, mörk choklad och vanilj. Lite havssalt på toppen blir en fin brytning mot det söta. Mums!
![Glutenfri brownie](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_219518/cf_259/glutenfri_brownie.jpg)
Ingredienser
10 bitar
smör eller mjölkproteinfritt matfett (att smörja formen)
170 g mörk choklad
20 g smör eller mjölkproteinfritt matfett
1 1/4 dl neutral olja
2 dl farinsocker strö
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl glutenfri mjölmix (3 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 ägg
Frosting
170 g mörk choklad
1 1/2 dl glutenfri havregrädde
1 tsk vaniljsocker
flingsalt
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och laktosfritt smör eller mjölkproteinfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad. Byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Recept och bild i samarbete med Aito.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Extremt torrt och smuligt. Tror att 3 1/2 dl mjöl är för mkt mjöl.
Akharadet
2022-10-02Jättebra! Skulle definitivt rekommendera!
Karin
2021-01-29