Glutenfri brownie
Försvinnande god och glutenfri brownie med chokladfrosting gjord på havregrädde, mörk choklad och vanilj. Lite havssalt på toppen blir en fin brytning mot det söta. Mums!
Ingredienser
10 bitar
smör eller mjölkproteinfritt matfett (att smörja formen)
170 g mörk choklad
20 g smör eller mjölkproteinfritt matfett
1 1/4 dl neutral olja
2 dl farinsocker strö
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl glutenfri mjölmix (3 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 ägg
Frosting
170 g mörk choklad
1 1/2 dl glutenfri havregrädde
1 tsk vaniljsocker
flingsalt
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och laktosfritt smör eller mjölkproteinfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad. Byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Recept och bild i samarbete med Aito.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Extremt torrt och smuligt. Tror att 3 1/2 dl mjöl är för mkt mjöl.
Akharadet
2022-10-02Jättebra! Skulle definitivt rekommendera!
Karin
2021-01-29