Den här drömmiga morotsrulltårtan smakar precis som morotskaka. Härligt saftig och kryddig i smaken, och dessutom helt vegansk tack vare att den bakas på havredryck och havregrädde!
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde. Byt ut vetemjölet mot 2 1/2 dl glutenfri mjölmix och 1/2 dl potatismjöl (för 10-12 bitar).
Recept och bild i samarbete med Aito.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hmm rullade ihop medan varm och lät svalna helt. Klumpar ihop sig så gick ej rulla upp för att bre ut fyllning. Och ja, har gräddat kakan ordentligt, torr "sticka" vid testning
Madeleine
2022-07-02Tyvärr blir fyllningen super geggig och inte så bra :(
Ingried
2021-05-03Jag följde receptet men upplevde att det blev alldeles för mycket fyllning. Dessutom var det inte bra att rulla kakan innan för den sprack över hela. Nästa gång blir det att testa hälften av fyllningen och rulla på ett annat sätt.
Frida
2021-03-23