UNDER 60 MIN | Medel

Vegansk morotsrulltårta

Den här drömmiga morotsrulltårtan smakar precis som morotskaka. Härligt saftig och kryddig i smaken, och dessutom helt vegansk tack vare att den bakas på havredryck och havregrädde!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10-12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop med kryddor och farinsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Blanda ihop strösocker, bakpulver, vaniljsocker, salt och mjöl i en bunke. Tillsätt havredrycken och morotsblandningen och rör om till en jämn smet. Blanda sist i oljan.
  4. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter.
  5. Rulla in kakan i en ren kökshandduk medan den fortfarande är varm och låt svalna helt och hållet.
  6. Fyllning: Vispa ihop färskost och havregrädde krämigt med en elvisp. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop med en slickepott till en jämn smet.
  7. Rulla ut kakan, bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop igen. Pudra gärna florsocker på rulltårtan.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde. Byt ut vetemjölet mot 2 1/2 dl glutenfri mjölmix och 1/2 dl potatismjöl (för 10-12 bitar).

Recept och bild i samarbete med Aito.

Ingredienser

Portioner: ca 10-12 bitar
  • 2 medelstora morötter
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 brunt farinsocker strö
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havredryck
  • 1/2 dl neutral olja
Fyllning
  • 400 g växtbaserad färskost
  • 1 dl vispbar havregrädde
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
Till servering
  • florsocker (att pudra över)