Vegansk morotsrulltårta

13
5
Vegansk morotsrulltårta

Den här drömmiga morotsrulltårtan smakar precis som morotskaka. Härligt saftig och kryddig i smaken, och dessutom helt vegansk tack vare att den bakas på havredryck och havregrädde!

Vegansk morotsrulltårta

Ingredienser

ca 10-12 bitar
2 medelstora morötter
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1/2 dl brunt farinsocker strö
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havredryck
1/2 dl neutral olja

Fyllning

400 g växtbaserad färskost
1 dl vispbar havregrädde
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Till servering

florsocker (att pudra över)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde. Byt ut vetemjölet mot 2 1/2 dl glutenfri mjölmix och 1/2 dl potatismjöl (för 10-12 bitar).

Recept och bild i samarbete med Aito.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Ingried

2021-05-03

Tyvärr blir fyllningen super geggig och inte så bra :(

Frida

2021-03-23

Jag följde receptet men upplevde att det blev alldeles för mycket fyllning. Dessutom var det inte bra att rulla kakan innan för den sprack över hela. Nästa gång blir det att testa hälften av fyllningen och rulla på ett annat sätt.

Elina

2020-12-25

Tack för att ni tar fram glutenfria och veganska recept!