Pasta med havskräftsstjärtar

Snabblagad pasta med massor av god smak från chili, vitlök, spenat och naturligtvis de härliga havskräftstjärtarna. Krämigt god blir pastan av grädde och lite vatten från pastakoket.

Ingredienser
2 portioner
1 förp kylda kokta havskräftstjärtar (à 300 g)
1/2 röd peppar (chili)
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
2 port spaghetti
2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
1 dl vatten (från pastakoket)
25 g smör
1 dl vispgrädde
salt
nymalen svartpeppar
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3583 KJ / 857 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! Maken sa: "kan du spara det här receptet?" Så det får räknas som gott betyg! 😉
Erika
2025-06-10Har även testat receptet med kallrökt lax isf kräftstjärtar ..... supergott!
Catarina
2025-05-01Jag ser att det står 2 dl vatten i receptet, men bara 1 dl för 4 p i beskrivningen. Då någon tyckte det var torrt kanske 2 dl är bäst.
Marianne
2025-04-23