Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pasta med friterade gröna tomater

Pasta med friterade gröna tomater är ett smakrikt och annorlunda pastarecept. Den goda pastan med en lätt vitlökssmak serveras med tomater som panerats med parmesanost och friterats lätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skölj och skär tomaterna i centimetertjocka skivor. Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar på en tallrik. Vispa ihop ägg och grädde i en annan och blanda ströbröd och parmesan på en tredje.
  3. Koka pastan. Vänd tomaterna först i mjölet, därefter i äggsmeten och sist i ostbrödet. Tryck till så att paneringen fastnar och låt tomaterna vila på en bräda.
  4. Hetta upp oljan sakta i en gryta eller låg panna, ca 180°C (en bit vitt bröd ska få fin färg och bli knaprigt på 1 min.)
  5. Skala och krossa vitlöken lätt och fritera den svagt brun. Den får inte brännas, då blir oljan bitter i smaken. Ta upp vitlöken.
  6. Fortsätt att fritera några tomatskivor i taget, vänd dem så att de blir fint gyllenbruna på båda sidor.
  7. Smaksätt den nykokta pastan med 1 msk (för 2 port) av den vitlökssmakande oljan, som inte får vara bränd. Krydda med grovmalen svartpeppar och ev en nypa kajenn. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 150 g pasta t ex capellini
  • 4 gröna tomater
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 3 msk grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 påse riven parmesanost (à ca 40 g)
  • 3 dl olja till fritering
  • 2 vitlöksklyftor
  • ev kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?