Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med fänkål och räkor

Fänkål gör sig utmärkt ihop med fisk eller skaldjur. Här serveras den i en pastarätt med räkor, tomater, citron och dill.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna och låt dem rinna av.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen.
  4. Fräs vitlök i oljan i en stekpanna. Tillsätt fänkål och fräs tillsammans ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i klyftor och hacka dillen.
  6. Häll av pastan och blanda den med fänkålsfräs, räkor, tomater och hackad dill. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 400 g fänkål
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • 1 kruka dill
  • 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1829 kJ / 439 kCal