Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta Fiocchi med spenat och rökt lax

Pasta, rökt lax och spenat är en riktigt god smakkombination som dessutom går snabbt att laga. Vitt vin ger det lilla extra och mascarpone gör pastan krämig. Passar perfekt till både vardag och fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan.
  3. Tillsätt spenaten och rör om så att den tinar ordentligt.
  4. Häll i vinet och låt koka upp och låt småkoka någon minut.
  5. Rör i mascarpone klickvis och smaka av med salt och peppar.
  6. Strimla laxen. Låt pastan rinna av i ett durkslag och blanda ner den tillsammans med laxen i såsen, späd eventuellt med lite av kokvattnet.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt mascarpone mot laktosfri färskost eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Zeta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna Fiocchi)
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 msk extra jungfruolivolja (gärna classico)
  • 250 g fryst hackad spenat
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 100 g mascarponeost (100 g motsvarar 1 dl)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 100 g kallrökt lax
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer