Pastagratäng med rökt lax och spenat

Med färsk, fylld tortellini går det snabbt att laga och ställa fram en härlig pastagratäng på middagsbordet. Förutom pastaknyten gömmer sig bitar av kallrökt lax, bladspenat och körsbärstomater i gratängen. Vinn mer tid – gör bechamelsåsen en dag i förväg!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Ingredienser
4 portioner
500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini)
2 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl mjölk (3%)
1 krm riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
200 g kallrökt lax
200 g fryst bladspenat (tinad)
250 g körsbärstomater
2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost)
Till servering
färsk basilika
sallad
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 641 kCal
Fett32 g
Salt4.6 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
14 stMkt gott snabbt o lätt !
Agneta
Jag köper färdig bechamelsås, så blir det enklare. Funkar super!
Katarina
Behöver minst 4 dl mer vätska. Var för torrt enligt min smak men annars godkänt.
Maria
Gott 😋
Dayana
Efter att ha läst kommentarer var jag nyfiken på att prova. Jag tillsatte vitlökspulver,paprikapulver och oregano i såsen. Det blev riktigt bra
Linda
Förlåt, men detta var totalt smaklöst och smakade mest redning. Kanske ifall man hade haft i chilisås eller någonting som gör att det får smak utöver muskot, salt och peppar. Men detta recept kommer aldrig mer att lagas. Tur att ni har så många andra goda recept!
Nadja
Jag har gjort den här rätten två gånger och den har blivit så uppskattad av mina gäster. Jag använde färsk babyspenat och mindre pasta. Lycka till. Lena
Lena
Supergott!
Isabell
En blandning av creme fraiche, grädde, valfri senap, kryddor (salt och peppar) fungerade oxå.
Annika
Supergott! Tack för receptet.
Helen