Ärtpasta med ört- och citronmarinerad feta
En krämig och god pastarätt med smak av örter, fetaost och citron. Koka upp pastan tillsammans med sugarsnaps och ärter och blanda sedan med den citronmarinerade fetaosten. Färdigt att avnjutas!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl strimlade basilikablad
1/2 dl strimlad bladpersilja
finrivet skal av 1/2 citron
1 krm svartpeppar
3 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
200 g fetaost
300 g pasta t ex gnocchi
1 paket frysta sugarsnaps (à 200 g)
3 dl frysta gröna ärtor
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt och gott har gjort denna rätt flera gånger. Den är lätt att variera med olika smaksättning
Jonas
2017-01-16Väldigt gott. Enkelt att laga och väldigt fräscht. Härligt så här på sommaren.
Stéphanie
2011-07-11