Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ärtpasta med ört- och citronmarinerad feta

En krämig och god pastarätt med smak av örter, fetaost och citron. Koka upp pastan tillsammans med sugarsnaps och ärter och blanda sedan med den citronmarinerade fetaosten. Färdigt att avnjutas!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda strimlade basilikablad, strimlad bladpersilja, finrivet skal av citron, svartpeppar, olivolja och pressade vitlöksklyftor i en skål. Smula ner fetaost, rör runt.
  2. Koka pasta, t ex gnocchi, enligt anvisning på förpackningen.
  3. Låt frysta sugarsnaps och frysta gröna ärter koka med de sista 1–2 minuterna. Häll av och blanda ärt- och pastablandningen med den marinerade fetaosten.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl strimlade basilikablad
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 200 g fetaost
  • 300 g pasta t ex gnocchi
  • 1 paket frysta sugarsnaps (à 200 g)
  • 3 dl frysta gröna ärter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?