Ärtpasta med ört- och citronmarinerad feta

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
2
Ärtpasta med ört- och citronmarinerad feta

En krämig och god pastarätt med smak av örter, fetaost och citron. Koka upp pastan tillsammans med sugarsnaps och ärter och blanda sedan med den citronmarinerade fetaosten. Färdigt att avnjutas!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Ärtpasta med ört- och citronmarinerad feta

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  strimlade basilikablad
1/2 dl  strimlad bladpersilja
finrivet skal av 1/2   citron
1 krm  svartpeppar
3 msk  olivolja
2   pressade vitlöksklyftor
200 g  fetaost
300 g  pasta t ex gnocchi
1   paket frysta sugarsnaps (à 200 g)
3 dl  frysta gröna ärtor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och gott har gjort denna rätt flera gånger. Den är lätt att variera med olika smaksättning

Jonas

2017-01-16

Väldigt gott. Enkelt att laga och väldigt fräscht. Härligt så här på sommaren.

Stéphanie

2011-07-11

Testa liknande recept

Ärt- och pepparrotsdip
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med thaismak
Betyg 3.1 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronkarré med gräddig rosmarinsky
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaostdipp
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås
Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga