Pasta e ceci - pasta med kikärtor

Betyg 3.4 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Pasta e ceci - pasta med kikärtor

Pasta e ceci betyder pasta och kikärtor på italienska och är en enkel, god pastarätt med smak av rosmarin och vitlök. De kokta kikärtorna som mosas lite lätt och kokas med vin gör pastan härligt krämig och avnjuts bäst toppad med riven parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Pasta e ceci - pasta med kikärtor

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
400 g pasta
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk hackad rosmarin
2 krm chiliflakes
4 msk olivolja
1 dl vitt vin
salt
peppar

Till servering

riven parmesan eller annan lagrad hårdost
sallad

Gör så här

00:03:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Otroligt god pastarätt i all enkelhet!

    Catharina

  • Gott men lite för starkt. Dra ned på chiliflakesen, och ha gärna i basilika istället för rosmarin. En påse sallad och en riven ost i och blanda runt så blir det mumsigt!

    Tony

  • Vi är inte så förtjusta i rosmarin, så vi använde salladslök och persilja istället. Dessutom hällde vi i några halverade småtomater på slutet. En skvätt grädde blev det också! :-) Jag var lite för frikostig med chiliflakesen, så det blev lite för starkt. Det går såklart att variera detta recept i det oändliga! //Stefan

    Stefan

Testa liknande recept

  • One pot pasta
    Betyg 4.4 av 5.343 personer har röstat
    Receptet har 66 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta amatriciana
    Betyg 4.5 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddrostade kikärter
    Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad