Pasta e ceci - pasta med kikärtor

Pasta e ceci betyder pasta och kikärtor på italienska och är en enkel, god pastarätt med smak av rosmarin och vitlök. De kokta kikärtorna som mosas lite lätt och kokas med vin gör pastan härligt krämig och avnjuts bäst toppad med riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Gör så här
00:03:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stOtroligt god pastarätt i all enkelhet!
Catharina
Gott men lite för starkt. Dra ned på chiliflakesen, och ha gärna i basilika istället för rosmarin. En påse sallad och en riven ost i och blanda runt så blir det mumsigt!
Tony
Vi är inte så förtjusta i rosmarin, så vi använde salladslök och persilja istället. Dessutom hällde vi i några halverade småtomater på slutet. En skvätt grädde blev det också! :-) Jag var lite för frikostig med chiliflakesen, så det blev lite för starkt. Det går såklart att variera detta recept i det oändliga! //Stefan
Stefan
Smakade bara rosmarin - superstarkt - var som om man satt och åt direkt från blomkrukan - blir inte fler ggr
Annika
Vilka bönor är det man ska mosa? Kikärtorna?
Emma
Ja men visst är det kikärtorna man ska mosa Emma. Tack för att du uppmärksammade oss på felet. Det ska vi åtgärda! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Supergott. Viktigt att man själv anpassar receptet efter om man använder färska eller torkade kryddor. Går även att anpassa styrkan. Med en gnutta talang i köket blir detta gott.
Love
Det var tyvärr inte gott alls. Det var jättestarkt och rosmarinen tog över all smak. Vi kommer inte att laga detta någon fler gång.
Sara