Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta carbonara med torrsaltat bacon

Pasta carbonara är ett gott och uppskattat recept och här är en snabblagad variant som passar utmärkt som vardagsmiddag! Denna carbonara gör du av spaghetti, broccoli, tomat och torrsaltat bacon och blir extra krämig tack vare grädden som blandas ihop med äggulorna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan. Läs på förpackningen hur man gör.
  2. Skär baconet i strimlor. Vispa ihop äggulor och grädde, krydda med salt och peppar.
  3. Skär broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Låt broccolin koka med pastan de sista 4 minuterna av koktiden.
  4. Stek baconet i oljan i en stekpanna.
  5. Dela tomaterna i halvor.
  6. Häll pastan och broccolin i ett durkslag och låt vattnet rinna av. Häll tillbaka pastan och broccolin i kastrullen. Vänd ner ägg och gräddblandningen, tomater och baconfräset i pastan. Värm försiktigt och servera genast.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
  • 4 äggulor
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g broccoli
  • 1 tsk olja
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2791 kJ / 668 kCal