Pasta carbonara med torrsaltat bacon

Pasta carbonara är ett gott och uppskattat recept och här är en snabblagad variant som passar utmärkt som vardagsmiddag! Denna carbonara gör du av spaghetti, broccoli, tomat och torrsaltat bacon och blir extra krämig tack vare grädden som blandas ihop med äggulorna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna spaghetti
2 förp bacon (gärna torrsaltat, à 140 g)
4 äggulor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 krm peppar
250 g broccoli
1 tsk olja
250 g körsbärstomater
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2939 KJ / 703 kCal
Fett40 g
Salt2.22 g
Kolhydrater58 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Var får man tag i torrsaltat bacon ?
Jenny
2025-01-20Hej Jenny! Ica har ett eget bacon som är torrsaltat men det fungerar fint med vanligt bacon också. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-20Gott, men lite smaklöst. Tur det var bacon med. Kommer göra det igen, men exprimentera med lite kryddor , typ lite chili
Ann-charlotte
2023-10-29Lätt att göra till vardags & jättegott!
Monica
2023-05-10