UNDER 45 MIN | Medel

Pasta bavette med burrata och grillad nektarin

Bavette är en lång, tillplattad pasta som framhäver smaken på såsen den serveras med. I detta fall en smakrik tomatsås som kompletteras av broccoli, burrata och som pricken över i - grillade nektariner. Så enkelt! Så gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på grillen, gärna kolgrill alternativt använd grillpanna för att tillaga nektarinerna.
  2. Sås: Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Värm olivolja i en kastrull och fräs löken mjuk. Ringla över och smält honungen i kastrullen. Rör ner tomatsåsen och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Grovhacka basilikan. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet på citronen. Tillsätt hackad basilika och citronskal i såsen. Ta bort kastrullen från värmen. 
  4. Nektariner: Dela nektarinerna i klyftor. Pensla med citronsaft och olivolja. Grilla på hög värme så de får färg på båda sidor. 
  5. Pasta: Dela broccolin i bitar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka med broccolin när två minuter återstår på pastan. Blanda pastan och broccolin med såsen. Servera pastan med nektariner och burrata, ringla över olivolja och nymalen svartpeppar på osten.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatsåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt burrata mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Ingredienser

Portioner: 4
Sås
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • ca 1/2 msk olivolja
  • 1 - 1 1/2 msk honung
  • 1 burk tomatsås gärna basilico (à 400 g)
  • 1/2 kruka basilika
  • skal från 1/2 citron
Nektariner
  • 2 nektariner
  • saft från 1/2 citron
  • olivolja (att pensla med)
Pasta
  • 1/2 förp bellaverde broccoli (à 200 g)
  • 4 port pasta (gärna bavette, 4 port motsvarar ca 400 g)
  • 2 burrata (à 175 g)
Till servering
  • olivolja (att ringla över)
  • nymalen svartpeppar