Pasta al forno med salsiccia och fänkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta al forno med salsiccia och fänkål

Ett gott recept på pastagratäng som mättar alla magar. Pasta al forno gör du av bland annat pasta, vitlök, fänkål, salsiccia och ägg. Servera den härliga gratängen med ruccola och goda oliver.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa, dela och skiva fänkålen. Tärna tomaterna. Skiva salsiccian.
  4. Stek korvskivorna i oljan ca 3 minuter i en stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och fänkål. Stek ytterligare ca 3 minuter.
  5. Häll av pastan. Blanda med korvfräs och tomater. Fördela pastablandningen i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port).
  6. Vispa ihop mjölk, ägg, timjan, salt och peppar. Häll i formen. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills gratängen stannat och fått fin färg.
  7. Servera pastagratängen med ruccola och oliver.

För alla

Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener.
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserat mjölkalternativ.

Tips

Koka pastan dagen innan, blanda med en skvätt olja och förvara i en plastpåse i kylen så går gratängen fort att laga sedan.

Barnknepet: Kläm ut korvsmeten i stekpannan för dem som har svårt för skinnet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pasta (t ex sedani)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fänkål
  • 2 tomater
  • ca 300 g färsk salsicciakorv
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl mjölk (gärna 3 %)
  • 3 ägg
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 påse ruccola (à ca 60 g)
  • oliver till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2486 kJ / 595 kCal