Pasta al forno med salsiccia och fänkål
Ett gott recept på pastagratäng som mättar alla magar. Pasta al forno gör du av bland annat pasta, vitlök, fänkål, salsiccia och ägg. Servera den härliga gratängen med ruccola och goda oliver.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011
Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (t ex sedani)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
2 tomater
ca 300 g färsk salsicciakorv
1 msk olivolja
3 dl mjölk (gärna 3 %)
3 ägg
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 påse rucola (à ca 60 g)
oliver till servering
För alla
Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener.
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserat mjölkalternativ.
Gör så här
Tips
Koka pastan dagen innan, blanda med en skvätt olja och förvara i en plastpåse i kylen så går gratängen fort att laga sedan.
Barnknepet: Kläm ut korvsmeten i stekpannan för dem som har svårt för skinnet.
Barnknepet: Kläm ut korvsmeten i stekpannan för dem som har svårt för skinnet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2486 KJ / 595 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater57.1 g
Protein33.3 g
Kommentarer