Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Makaronilåda med salsiccia

Ett smart sätt att ta tillvara överbliven pasta är att göra denna makaronilåda med ägg, tomater och salsiccia som är en smakrik korv. Servera gärna med ruccola.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka pastan.
  3. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla fänkålen.
  4. Skiva salsicciakorven och tärna tomaterna.
  5. Stek lök, fänkål och korv i olivoljan ca 5 minuter i en stekpanna. Blanda korvfräs med tomater och avrunnen pasta.
  6. Fördela i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Häll på en blandning av mjölk, ägg, timjan, salt och peppar.
  7. Ställ mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera gärna med ruccola.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och kontrollera korven.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och kontrollera korven.
Gör mjölkproteinfri: använd t ex havre- eller sojabaserad mjölkersättning, kontrollera korven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pasta (t ex fusilli)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 fänkål
  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 2 tärnade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 605 kCal