Korv med citron och persilja

4
3
Korv med citron och persilja

Korv med citron och persilja är en spännande variant på husmanskost där grovmald korv serveras med hemlagat potatismos och smakrik fänkål. Fänkålen blandas i dressing gjord på senap, vinäger, vatten och persilja och passar perfekt till den kryddiga korven. En ny vardagsfavorit mån tro?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013

Korv med citron och persilja

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 fänkål
1 ask (à 20 g) färsk persilja
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
480 g salsicciakorv al limone
1 tsk olja
2 dl mjölk
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Angelica

2013-01-31

Mycket möjligt :-) Inte tid att tänka ut sånt med två små runt en ;-) Gott blev det i varje fall!

Camilla

2013-01-30

Är det inte citronsmak på korven, Angelica? Al limo betyder nog med citron. Ska testa rätten nu.

Angelica

2013-01-29

Har matkassen och ska nu laga denna rätt men citron verkar ha försvunnit ur receptet. Jag antar att saften från citronen ska vara i dressingen till fänkålen?

Näringsvärde per portion

Energi 2564 KJ / 614 kCal
Fett 36.2 g
Kolhydrater 49.3 g
Protein 19.5 g
Läs mer om näringsvärden