Korv med citron och persilja
Korv med citron och persilja är en spännande variant på husmanskost där grovmald korv serveras med hemlagat potatismos och smakrik fänkål. Fänkålen blandas i dressing gjord på senap, vinäger, vatten och persilja och passar perfekt till den kryddiga korven. En ny vardagsfavorit mån tro?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 fänkål
1 ask (à 20 g) färsk persilja
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
480 g salsicciakorv al limone
1 tsk olja
2 dl mjölk
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2564 KJ / 614 kCal
Fett36.2 g
Kolhydrater49.3 g
Protein19.5 g
Kommentarer
Mycket möjligt :-) Inte tid att tänka ut sånt med två små runt en ;-) Gott blev det i varje fall!
Angelica
2013-01-31Är det inte citronsmak på korven, Angelica? Al limo betyder nog med citron. Ska testa rätten nu.
Camilla
2013-01-30Har matkassen och ska nu laga denna rätt men citron verkar ha försvunnit ur receptet. Jag antar att saften från citronen ska vara i dressingen till fänkålen?
Angelica
2013-01-29