Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv med citron och persilja

Korv med citron och persilja är en spännande variant på husmanskost där grovmald korv serveras med hemlagat potatismos och smakrik fänkål. Fänkålen blandas i dressing gjord på senap, vinäger, vatten och persilja och passar perfekt till den kryddiga korven. En ny vardagsfavorit mån tro?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Ansa och strimla fänkålen. Koka den någon minut i saltat vatten. Låt rinna av.
  3. Hacka persiljan.
  4. Blanda senap, vinäger, vatten och persiljan i en skål. Vänd ner fänkålen.
  5. Stek korven i oljan.
  6. Pressa potatisen och vispa ner varm mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera korven med potatismos och fänkål.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 fänkål
  • 1 ask (à 20 g) färsk persilja
  • 1 msk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 480 g salsicciakorv al limone
  • 1 tsk olja
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2564 kJ / 614 kCal