Pasta aglio e olio – spaghetti med vitlök, persilja och chili

Pasta aglio e olio är en lakto-ovo vegetarisk pasta i all sin enkelhet! Med vitlök, persilja, chili, olivolja och lite stärkelse från pastavatten lyckas du skapa en krämig pasta. Med andra ord en enkel, snabb och god pasta!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1755.9 KJ / 420 kCal
Fett17.8 g
Salt0.89 g
Kolhydrater53.5 g
Protein9.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stFantastiskt! Jag smörstekte champinjoner och blandade i. Flingsalt och nymalen svartpeppar på. Så oerhört gott!
Carola
Lite mer av vitlök o chilli samt färsk chilipeppar o lite torrt vitt vin... jösses vilken underbar pastarätt 😊
Michael
Jag la till lite vitt vin, supergott!
Anita
Enkel och god!
John
Helt magnifik ....så enkel men så uppenbar god !
Magnus
Varför är detta recept stämplat som lakto-ovo? Det finns inget laktos i. Samt så är all torkad pasta vegansk och det står inte att man måste välja färsk pasta. De allra flesta köper ju trotts allt torrpasta ändå.
Cecilia
Drick helst vin!!!!!
Christina
En italiensk klassiker. God och fräsch. Njut med ett gott vin till.
Mats