Pasta aglio e olio – Spaghetti med vitlök, persilja och chili

27
1 Klimatsmart
Pasta aglio e olio – Spaghetti med vitlök, persilja och chili

Pasta aglio e olio är en lakto-ovo vegetarisk pasta i all sin enkelhet! Med vitlök, persilja, chili, olivolja och lite stärkelse från pastavatten lyckas du skapa en krämig pasta. Med andra ord en enkel, snabb och god pasta!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Pasta aglio e olio – Spaghetti med vitlök, persilja och chili

Ingredienser

4 portioner
6 hackade vitlöksklyftor
3/4 dl olivolja
4 port spaghetti
1/2 tsk chiliflakes
2 - 3 dl finhackad persilja
salt
svartpeppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentar

Mats

2021-04-22

En italiensk klassiker. God och fräsch. Njut med ett gott vin till.

Näringsvärde per portion

Energi 1755.9 KJ / 420 kCal
Fett 17.8 g
Salt 0.89 g
Kolhydrater 53.5 g
Protein 9.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept