Pasta aglio e olio – Spaghetti med vitlök, persilja och chili
Pasta aglio e olio är en lakto-ovo vegetarisk pasta i all sin enkelhet! Med vitlök, persilja, chili, olivolja och lite stärkelse från pastavatten lyckas du skapa en krämig pasta. Med andra ord en enkel, snabb och god pasta!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
Ingredienser
4 portioner
6 hackade vitlöksklyftor
3/4 dl olivolja
4 port spaghetti
1/2 tsk chiliflakes
2 - 3 dl finhackad persilja
salt
svartpeppar
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1755.9 KJ / 420 kCal
Fett17.8 g
Salt0.89 g
Kolhydrater53.5 g
Protein9.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott med tydlig smak av persilja
Sonja
2023-05-05Jag la till lite vitt vin, supergott!
Anita
2023-01-17Enkel och god!
John
2023-01-01