Pasta aglio e olio – Spaghetti med vitlök, persilja och chili

47
4 Klimatsmart
Pasta aglio e olio – Spaghetti med vitlök, persilja och chili

Pasta aglio e olio är en lakto-ovo vegetarisk pasta i all sin enkelhet! Med vitlök, persilja, chili, olivolja och lite stärkelse från pastavatten lyckas du skapa en krämig pasta. Med andra ord en enkel, snabb och god pasta!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Pasta aglio e olio – Spaghetti med vitlök, persilja och chili

Ingredienser

4 portioner
6 hackade vitlöksklyftor
3/4 dl olivolja
4 port spaghetti
1/2 tsk chiliflakes
2 - 3 dl finhackad persilja
salt
svartpeppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Magnus

2021-12-19

Helt magnifik ....så enkel men så uppenbar god !

Cecilia

2021-11-11

Varför är detta recept stämplat som lakto-ovo? Det finns inget laktos i. Samt så är all torkad pasta vegansk och det står inte att man måste välja färsk pasta. De allra flesta köper ju trotts allt torrpasta ändå.

Christina

2021-11-07

Drick helst vin!!!!!

Näringsvärde per portion

Energi 1755.9 KJ / 420 kCal
Fett 17.8 g
Salt 0.89 g
Kolhydrater 53.5 g
Protein 9.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden