Pasta aglio e olio – Spaghetti med vitlök, persilja och chili

Pasta aglio e olio är en lakto-ovo vegetarisk pasta i all sin enkelhet! Med vitlök, persilja, chili, olivolja och lite stärkelse från pastavatten lyckas du skapa en krämig pasta. Med andra ord en enkel, snabb och god pasta!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Ingredienser
4 portioner
6 hackade vitlöksklyftor
3/4 dl olivolja
4 port spaghetti
1/2 tsk chiliflakes
2 - 3 dl finhackad persilja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1755.9 KJ / 420 kCal
Fett17.8 g
Salt0.89 g
Kolhydrater53.5 g
Protein9.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt! Jag smörstekte champinjoner och blandade i. Flingsalt och nymalen svartpeppar på. Så oerhört gott!
Carola
2024-05-28Lite mer av vitlök o chilli samt färsk chilipeppar o lite torrt vitt vin... jösses vilken underbar pastarätt 😊
Michael
2024-05-28Gott med tydlig smak av persilja
Sonja
2023-05-05