Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Jordgubbar i passionsfruktslag

Du fyller ett vackert glas med den här fascinerande blandningen bestående av söta jordgubbar som varvas med passionsfruktslag, knapriga mandelskorpor och syrlig vaniljkesella. Oemotståndligt välsmakande.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 l färska jordgubbar
  • 20 små mandelskorpor (t ex biscotti)
  • 4 1/2 passionsfrukter
  • 2 burkar vaniljkesella (à 2 1/2 dl)
  • citronmeliss till garnering
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka socker och vatten 2-3 minuter. Låt kallna.
  2. Skär jordgubbarna i skivor. Bryt skorporna i mindre bitar. Dela passionsfrukterna och gröp ut kärnorna, blanda med sockerlagen.
  3. Varva jordgubbar, skorpor och vaniljkesella i 8 glas (för 8 port). Häll på passionsfruktslagen. Garnera med citronmeliss.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria mandelbiskvier från Cloetta.
Gör laktosfri: uteslut skorpor och vaniljkesella.
Gör mjölkproteinfri: uteslut skorpor och vaniljkesella.
Gör äggfri: välj mandelskorpor utan ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(8)