Passionerad kokos - glass med passionsfrukt och kokos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Passionerad kokos - glass med passionsfrukt och kokos

Ett lättlagat recept på en utsökt kall efterrätt. Du gör den av passionsfrukt, honung, kokos och vaniljglass. Passionerad kokosglass med passionsfrukt passar perfekt som dessert. Garnera med citronmeliss eller mynta!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och gröp ur passionsfrukterna och värm sakta fruktköttet tillsammans med honungen i en kastrull.
  2. Rosta kokosen i en väl rengjord stekpanna på svag värme. Rör om med en träslev så att den inte bränns utan blir svagt gyllenbrunt.
  3. Lägg upp den färdiga glassen i portionsskålar och häll över fruktsåsen. Toppa med rostad kokos och några örtblad.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri vaniljglass.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller sorbet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 passionsfrukter
  • 1 1/2 dl flytande honung
  • 2 dl riven kokos
  • 1 l vaniljglass
Garnering
  • thaibasilika, citronmeliss eller mynta till garnering
Lägg till i inköpslistan