Minicheesecakes

Betyg 2.9 av 5.
48 personer har röstat
2
Minicheesecakes

Minicheesecakes är förtjusande som dessert. I små glas varvas en smulig kexblandning med en fluffig glassmet och mjuk jordgubbskompott. Ett lager choklad gömmer sig också i den här dessertdrömmen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Minicheesecakes

Ingredienser

10 portioner
10   digestivekex
25 g  smör
2   citroner
1/2 l  vaniljglass
500 g  färskost
2 dl  florsocker
1 msk  vaniljsocker
100 g  mörk choklad
jordgubbskompott (se länk under steg 6)
citronmeliss och citronskal till servering

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex från Semper.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen. Använd äggfri glass.

Gör så här

Tips

Förbered: Både kompotten och cheesecaken går utmärkt att göra flera dagar i förväg. Värm ev kompotten så att den är ljummen vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Jag testade att blanda i hackade Pollygodisar och frysta hallon i smesten och struntade i kompotten till. En underbar komination :-)

Madelen

2007-10-04

Jag läste inte receptet ordentligt och blandade philidelphiaosten och glassen direkt utan florsockret, men det blev jättegott ändå

Louise

2007-05-20

Testa liknande recept

Fryst cheesecakesandwich med blåbär
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionscheesecake
Betyg 3.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Philadelphiaglass
Betyg 3.4 av 5.
164 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halloncheesecake i glas
Betyg 4.3 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst cheesecake med saffran
Betyg 4.4 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötig cheesecake
Betyg 2.7 av 5.
721 personer har röstat
Över 60 min att tillaga