Minicheesecakes
![Minicheesecakes](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16399/cf_259/minicheesecakes.jpg)
Minicheesecakes är förtjusande som dessert. I små glas varvas en smulig kexblandning med en fluffig glassmet och mjuk jordgubbskompott. Ett lager choklad gömmer sig också i den här dessertdrömmen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
![Minicheesecakes](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16399/cf_259/minicheesecakes.jpg)
Ingredienser
10 portioner
10 digestivekex
25 g smör
2 citroner
1/2 l vaniljglass
500 g färskost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad
jordgubbskompott (se länk under steg 6)
citronmeliss och citronskal till servering
För alla
Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex från Semper.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen. Använd äggfri glass.
Gör så här
Tips
Förbered: Både kompotten och cheesecaken går utmärkt att göra flera dagar i förväg. Värm ev kompotten så att den är ljummen vid servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag testade att blanda i hackade Pollygodisar och frysta hallon i smesten och struntade i kompotten till. En underbar komination :-)
Madelen
2007-10-04Jag läste inte receptet ordentligt och blandade philidelphiaosten och glassen direkt utan florsockret, men det blev jättegott ändå
Louise
2007-05-20