Passionscheesecake

Luxuös cheesecake med smaker av syrlig passionsfrukt och krispiga digestivekex. Cheesecakereceptet har många små delmoment, men slutresultatet talar för sig självt och är värt mödan! Garnera den krämiga kakan med passionsfruktskärnor och citronmeliss.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Gör så här
00:05:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi960 KJ / 230 kCal
Fett15 g
Kommentarer
12 st"koka upp passionsfrukten" låter lite konstigt, täcker verkligen 3 passionsfrukter ens botten på en väldigt liten kastrull?
Jörgen
God cheesecake går lika bra att göra med fryst passionsfrukt som man tinar😊
Mikaela
Väldigt god, frisk smak, rev en smutta mörk choklad på för en lite mer smakbalans med den sura färska passionsfrukten. kan nog oxo funka med förkokt passionfrukt och nån matsken socker. blev lite för surt för mig första gången med bara ren passionfrukt. rekommenderas starkt att låta den tina lite innan servering men om det är varmt så kan det funka kallt oxo, inte samma smak dock men fortfarande god. 9/10
Matilda
Hej! Är det vanlig naturell kvarg som används? :)
Rebecka
Hej Rebecka! Det stämmer, vi har nu lagt till naturell för att förtydliga i receptet. Lycka till med cheesecaken. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Så bra recept! Hade lite problem med gelatinet så fick värma upp fyllningen på spisen men blev super bra ändå 👏🏻 Jättefast och fin, bra konsistens och super god!
Nathalie
Helt värdelöst recept. Rinner ut..
Nicole
Hej Nicole! Ursäkta sent svar. Verkligen tråkigt att höra att det inte blev bra! Våra kockar har sett över receptet och gjort några ändringar i hur man gör tårtan. När du tillsätter kvarg och grädde så är det viktigt att du vispar tills smeten blir lite fastare i konsistensen. En annan ändring som våra kockar gjorde var att du ska värma passionsfrukten och sedan röra ner gelatinet. Följ receptet så ska du lyckas! Hälsningar Elina
ICA-köket
Ska man inte vispa grädden innan man blandar i den annars är det väl bara sås?
Rebecka
Hej Rebecka! Nej, du behöver inte vispa grädden innan. Det är bara att vispa ihop allt. Se till att smeten blir fastare i konsistensen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Gjort denna 2ggr, samma problem med konsistensen som tidigare. URtrist när man ska bjuda på....Provar nu att ha den i frysen och sen tas fram vid servering. Svårt när man transporterar till jobbet bara...
Veronica
Hej Veronica! Kanske kan det bero på att du råkade bränna gelatinet? Då förlorar den sin "bindande" verkan. Man får vara försiktig i steg 3 när man ska smälta dem. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Mycket god smak men jag hade problem med konsistensen. När jag bakade enligt receptet blev den alldelese för lös.
Ann-sofi
Supergott! Prövade dock att utesluta den hårdvispade äggvitan och det blev ännu bättre! Tyckte bättre om den "kompakta" samken.
Ann