Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Påsktårta med rårörda hallon

(207)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Mandelbottentårta med krämig fyllning och rårörda hallon som dekoration. Vacker till både utseende och innehåll med finstämd smakbrytning mellan tårtans sötma och de rårörda hallonens syrlighet. Påsktårta med rårörda hallon kan förberedas i förväg och bara läggas ihop strax innan servering.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
Bottnar
  • 200 g sötmandlar
  • 2 dl strösocker
  • 6 äggvitor från medelstora ägg (1 äggvita motsvarar ca 60 g)
Fyllning och garnering
  • 6 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 påse mandelspån (à 50 g)
  • hallon
Rårörda hallon
  • 250 g frysta hallon
  • 1 msk florsocker
  • saft och skal från 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rita 2 cirklar, ca 22 cm i diameter på bakplåtspapper (för 10 bitar). Smörj dem med matfett.
  3. Bottnar: Mixa mandeln i en matberedare eller mal den i en mandelkvarn. Blanda mandeln med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mandelblandningen. Bred ut smeten i cirklarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt bottnarna kallna på galler.
  4. Fyllning och garnering: Vispa ihop äggulor, socker, grädde, majsstärkelse i en kastrull. Lägg ner matfettet. Sjud krämen under omrörning på svag värme tills den blir tjock. Låt krämen kallna. Rosta mandeln i en torr het stekpanna.
  5. Lägg en botten på ett fat, bred på hälften av krämen, lägg på nästa botten och resten av krämen. Strö över mandeln.
  6. Rårörda hallon: Låt hallonen tina. Blanda alla ingredienser och låt röran stå framme i rumstemperatur före servering.
  7. Servera hallonen vid sidan om. Det blir en god brytning mellan hallonen och den söta tårtan.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten. Kontrollera innehållet i marsipankycklingarna, kan uteslutas.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Ersätt grädden med soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Garnera tårtan med marsipankycklingar!

Näringsvärde
Per portion

Energi
2494 kJ / 596 kCal
Läs mer om näringsvärden