Påsktårta med rårörda hallon
Mandelbottentårta med krämig fyllning och rårörda hallon som dekoration. Vacker till både utseende och innehåll med finstämd smakbrytning mellan tårtans sötma och de rårörda hallonens syrlighet. Påsktårta med rårörda hallon kan förberedas i förväg och bara läggas ihop strax innan servering.
Ingredienser
Bottnar
Fyllning och garnering
Rårörda hallon
För alla
Innehåller ägg.
Fri från gluten. Kontrollera innehållet i marsipankycklingarna, kan uteslutas.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Ersätt grädden med soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går den färdiga tårtan att frysa med krämen i?
Gunnel
2023-03-31Hej Gunnel! Vi rekommenderar inte att frysa in den färdiga tårtan. Det går dock bra att förbereda bottnarna dagen innan och vid servering fylla och dekorera. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-03Hur räddar jag denna kräm som skar sig?
Maria
2022-04-15Ett ägg vägde drygt 30 gram så jag fick använda 12 ägg istället för 6. Krämen skar sig men min svägerska räddade den efter att ha googlat hur man gjorde. Efter det blev tårtan mycket god...den var ännu godare dagen efter.
Ulrika
2019-04-23Hej Ulrika! Beklagar verkligen att det blev tokigt för dig. Du har ju rätt i att en äggvita väger ca 30 gram och hela ägget väger ca 50-60 gram. Tur att du fick hjälp att rädda krämen! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-24