Påsktårta med rårörda hallon

Betyg 3.5 av 5.
81 personer har röstat
20
Påsktårta med rårörda hallon

Mandelbottentårta med krämig fyllning och rårörda hallon som dekoration. Vacker till både utseende och innehåll med finstämd smakbrytning mellan tårtans sötma och de rårörda hallonens syrlighet. Påsktårta med rårörda hallon kan förberedas i förväg och bara läggas ihop strax innan servering.

Påsktårta med rårörda hallon

Ingredienser

10 bitar

Bottnar

200 g  sötmandel
2 dl  strösocker
6   äggvitor från medelstora ägg (1 äggvita motsvarar ca 30 g)

Fyllning och garnering

6   äggulor
1 1/2 dl  strösocker
4 dl  vispgrädde
1 msk  majsstärkelse
100 g  smör eller margarin
1   påse mandelspån (à 50 g)
hallon

Rårörda hallon

250 g  frysta hallon
1 msk  florsocker
saft och skal från 1   lime

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten. Kontrollera innehållet i marsipankycklingarna, kan uteslutas.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Ersätt grädden med soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Garnera tårtan med marsipankycklingar!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
81 personer har röstat

Kommentarer

Går den färdiga tårtan att frysa med krämen i?

Gunnel

2023-03-31

Hej Gunnel! Vi rekommenderar inte att frysa in den färdiga tårtan. Det går dock bra att förbereda bottnarna dagen innan och vid servering fylla och dekorera. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-04-03

Hur räddar jag denna kräm som skar sig?

Maria

2022-04-15

Ett ägg vägde drygt 30 gram så jag fick använda 12 ägg istället för 6. Krämen skar sig men min svägerska räddade den efter att ha googlat hur man gjorde. Efter det blev tårtan mycket god...den var ännu godare dagen efter.

Ulrika

2019-04-23

Hej Ulrika! Beklagar verkligen att det blev tokigt för dig. Du har ju rätt i att en äggvita väger ca 30 gram och hela ägget väger ca 50-60 gram. Tur att du fick hjälp att rädda krämen! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-04-24

Näringsvärde per portion

Energi2494 KJ / 596 kCal
Fett41 g
Kolhydrater45.6 g
Protein10.7 g

Testa liknande recept

Citronmarängtårta med passionsgrädde
Betyg 3.6 av 5.
76 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig pavlova med mandel och blåbär
Betyg 3.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbermaräng med mandel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandelkakor med citron och blåbär
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glace au four med hallon
Betyg 4.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Husets mandeltårta
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga