Glace au four med hallon
Glace au four eller baked Alaska som bakelsen också kallas görs här med hallon. Denna vackra och spektakulära efterrätt gör alltid succé när den serveras. Här fylls glace au four med hallon och ovanpå det en härlig maräng innan du gräddar desserten.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
4 portioner
Botten
1 ägg
3/4 dl strösocker
1/2 dl potatismjöl
1 krm bakpulver
Fyllning
225 g färska hallon
8 dl vaniljglass
Eventuellt 1/2 dl mandelspån (ca 20 g)
Maräng
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2500 KJ / 598 kCal
Fett16 g
Salt0.7 g
Kolhydrater99 g
Protein11 g
Kommentarer
Ni kanske ska ha i titeln att det är glace au four *bakelser*, inte en hel tårta. Även om det framgår om man läser receptet så är det inte riktigt vad man förväntar sig. Det kan också förvirra varför man ska ha så liten form om man inte inser att det är flera bakelser istället för en stor.
Julia
2023-02-23Hej Julia! Tack för din kommentar. Vi har uppdaterat receptet och nu finns även en ny bild på plats så det blir enklare att förstå och följa anvisningarna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-24Rundlarna bör man väl kunna göra dagen innan?
Birgitta
2021-11-18Hur gott som helst! Enkelt och festligt!
Mathias
2009-07-12