Pavlova med hallon och choklad

13
1
Pavlova med hallon och choklad

En riktigt smarrig och lyxig efterrätt med smak av hallon och choklad. Pavlovan passar utmärkt att servera som dessert vid lite festligare tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Pavlova med hallon och choklad

Ingredienser

6 portioner
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse

Garnering

3 dl vispad grädde
1/2 l färska hallon (eller frysta, tinade)
50 g mörk choklad

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Sofia

2005-10-27

Mycket god, gjorde stor succe!