Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pavlova med hallon och choklad

(33)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En riktigt smarrig och lyxig efterrätt med smak av hallon och choklad. Pavlovan passar utmärkt att servera som dessert vid lite festligare tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
Garnering
  • 3 dl vispad grädde
  • 1/2 l färska hallon (eller frysta, tinade)
  • 50 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggvitor till skum. Tillsätt strösocker lite i taget tills skummet börjar styvna. Blanda i maizena.
  2. Fördela marängsmeten i en cirkel på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 150°C, ca 2 timmar. Låt svalna.
  3. Garnering: Lägg upp på ett tårtfat och garnera med vispad grädde, hallon och hyvla över mörk choklad.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.