Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mintkokosfudge

Mintkokosfudgen är idealisk att duka fram på adventsfikat och den kommer att bli en favorit bland dina släktingar. Sötsakerna har en härlig smakkombination av den friska minten, kokosflingorna och den mörka chokladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä en form, ca 18 x 18 cm (för 35 st), med plastfolie.
  2. Blanda den kondenserade mjölken i en bunke med den gröna färgen och mintaromen. Rör därefter ner kokos och florsocker. Smaka av och tillsätt ev mer pepparmint.
  3. Tryck ut smeten i formen och jämna till med t ex en sked. Ställ kallt i ca 2 timmar.
  4. Stjälp upp och skär fudgen i små fyrkanter. Lägg på en bricka klädd med bakplåtspapper.
  5. Bryt chokladen i bitar. Smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Ringla eller spritsa chokladen över kokosfudgen. Låt stelna i kylen och förvara kallt fram till serveringen.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 35 st
  • 1 1/2 dl kondenserad mjölk
  • några droppar grön hushållsfärg
  • 2 krm pepparmintarom
  • 5 dl riven kokos (5 dl motsvarar ca 200 g)
  • 1 dl florsocker (1 dl motsvarar ca 60 g)
  • 50 g mörk choklad till garnering
Lägg till i inköpslistan