Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Påsksallad à la Nice

Testa att ställa fram en påsksallad à la Nice på påskbordet. Salladen består av smarriga ingredienser som potatis, bönor, ägg, tonfisk, oliver och sardeller. Servera påsksalladen med en god vinägrett.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisar, eller använd rester. Låt potatisen kallna. Koka gröna bönor enligt förpackningens anvisning. Hårdkoka ägg.
  2. Strimla grönsalladshuvud och lägg ut på fat. Skala och skiva potatisen.
  3. Låt tonfisk i vatten rinna av. Dela tonfisken i bitar. Skala och skiva rödlöken.
  4. Fördela potatis, tonfisk, bönor, svarta oliver, sardeller och lökskivor över salladen.
  5. Vinägrett: Blanda vinäger och olja, lite salt och peppar till en vinägrett. Häll den över salladen.
  6. Pressa de hårdkokta äggen genom en nätsil som ett mimosaströssel över salladen. Servera med rostat bröd.

För alla

Påsksallad à la Nice är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg och gluten.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 potatisar
  • 1 pkt gröna bönor (à ca 250 g)
  • 2 ägg
  • 1 grönsalladshuvud
  • 2 burkar tonfisk i vatten (á 200 g)
  • 1 rödlök
  • 1 burk svarta oliver (à ca 227 g)
  • 1 burk sardeller (à ca 50 g)
Vinägrett
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?