Påskpavlova

Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Påskpavlova

Spröd maräng möter mjuk och krämig vispgrädde med mascarpone i denna pavlova. Eller kanske pavlovor, för du gör 8 stycken så alla serveras en egen pavlova. Marängen smaksätts med apelsinjuice och pavlovan toppas sedan med söta jordgubbar och gärna lite apelsinzest.

Påskpavlova

Ingredienser

8 portioner

Marängbottnar

4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk konc apelsinjuice
2 engångs spritspåsar

Topping

2 dl vispgrädde
1 dl mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
400 g jordgubbar

Till servering

rivet apelsinskal

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1234 KJ / 295 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Toast med mascarponekräm med apelsin
Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm
Betyg 4.8 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kanelmascarpone
Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Maränggrottor med fruktsallad & vaniljmascarpone
Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pepparkakor med citrusmascarpone
Betyg 4.3 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone
Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad