Påskpavlova

8
0
Påskpavlova

Spröd maräng möter mjuk och krämig vispgrädde med mascarpone i denna pavlova. Eller kanske pavlovor, för du gör 8 stycken så alla serveras en egen pavlova. Marängen smaksätts med apelsinjuice och pavlovan toppas sedan med söta jordgubbar och gärna lite apelsinzest.

Skriv ut
Påskpavlova

Ingredienser

8 portioner

Marängbottnar

4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk konc apelsinjuice
2 engångs spritspåsar

Topping

2 dl vispgrädde
1 dl mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
400 g jordgubbar

Till servering

rivet apelsinskal

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1234 KJ / 295 kCal
Fett 14 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 37 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept