Påskpavlova

0
0
Påskpavlova

Spröd maräng möter mjuk och krämig vispgrädde med mascarpone i denna pavlova. Eller kanske pavlovor, för du gör 8 stycken så alla serveras en egen pavlova. Marängen smaksätts med apelsinjuice och pavlovan toppas sedan med söta jordgubbar och gärna lite apelsinzest.

Skriv ut
Påskpavlova

Ingredienser

8 portioner

Marängbottnar

4
äggvitor
1/2 krm
salt
2 1/2 dl
strösocker
1 msk
majsstärkelse
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk
vitvinsvinäger
3 msk
konc apelsinjuice
2
engångs spritspåsar

Topping

2 dl
vispgrädde
1 dl
mascarpone
1 tsk
vaniljsocker
1 msk
florsocker
400 g
jordgubbar

Till servering

rivet apelsinskal

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1234 KJ / 295 kCal
Fett 14 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 37 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept