Påskpavlova
Spröd maräng möter mjuk och krämig vispgrädde med mascarpone i denna pavlova. Eller kanske pavlovor, för du gör 8 stycken så alla serveras en egen pavlova. Marängen smaksätts med apelsinjuice och pavlovan toppas sedan med söta jordgubbar och gärna lite apelsinzest.
Ingredienser
8 portioner
Marängbottnar
4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk konc apelsinjuice
2 engångs spritspåsar
Topping
2 dl vispgrädde
1 dl mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
400 g jordgubbar
Till servering
rivet apelsinskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1234 KJ / 295 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g
Kommentarer