French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm

Helgfrukosten är räddad med frasig och gyllene french toast som serveras med hemgjord jordgubbskompott och en gräddig mascarponekräm smaksatt med apelsinzest. Denna french toast är en fröjd för både ögat och smaklökarna.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
4 portioner
Jordgubbskompott
250 g frysta jordgubbar
1 dl strösocker
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk finrivet apelsinskal
French toast
3 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 skivor vitt toastbröd
100 g smör
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3877 KJ / 926 kCal
Fett61 g
Salt2 g
Kolhydrater79 g
Protein16 g
Kommentarer