French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm
Helgfrukosten är räddad med frasig och gyllene french toast som serveras med hemgjord jordgubbskompott och en gräddig mascarponekräm smaksatt med apelsinzest.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
Jordgubbskompott
250 g frysta jordgubbar
1 dl strösocker
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk finrivet apelsinskal
French toast
3 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 skivor vitt toastbröd
100 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3877 KJ / 926 kCal
Fett61 g
Salt2 g
Kolhydrater79 g
Protein16 g
Kommentarer