French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm

Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
0
French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm

Helgfrukosten är räddad med frasig och gyllene french toast som serveras med hemgjord jordgubbskompott och en gräddig mascarponekräm smaksatt med apelsinzest.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm

Ingredienser

4 portioner

Jordgubbskompott

250 g  frysta jordgubbar
1 dl  strösocker
2 - 3 msk  färskpressad citronjuice
250 g  mascarpone
1 dl  vispgrädde
1/2 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
1/2 msk  finrivet apelsinskal

French toast

3   ägg
2 dl  vetemjöl
4 dl  mjölk
1 tsk  vaniljsocker
1/2 tsk  salt
4   skivor vitt toastbröd
100 g  smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana. Välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3877 KJ / 926 kCal
Fett61 g
Salt2 g
Kolhydrater79 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Pettsons fattiga honungsriddare
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fattiga riddare
Betyg 4.2 av 5.
241 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med mascarponekräm med apelsin
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Påskpavlova
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gyllene riddare
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fattiga riddare med blåbär och honung
Betyg 4.2 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga