French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm

6
0
French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm

Helgfrukosten är räddad med frasig och gyllene french toast som serveras med hemgjord jordgubbskompott och en gräddig mascarponekräm smaksatt med apelsinzest.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm

Ingredienser

4 portioner

Jordgubbskompott

250 g frysta jordgubbar
1 dl strösocker
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk finrivet apelsinskal

French toast

3 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 skivor vitt toastbröd
100 g smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana. Välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3877 KJ / 926 kCal
Fett 61 g
Salt 2 g
Kolhydrater 79 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden