Påskpavlova

Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Påskpavlova

Spröd maräng möter mjuk och krämig vispgrädde med mascarpone i denna pavlova. Eller kanske pavlovor, för du gör 8 stycken så alla serveras en egen pavlova. Marängen smaksätts med apelsinjuice och pavlovan toppas sedan med söta jordgubbar och gärna lite apelsinzest.

Påskpavlova

Ingredienser

8 portioner

Marängbottnar

4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk konc apelsinjuice
2 engångs spritspåsar

Topping

2 dl vispgrädde
1 dl mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
400 g jordgubbar

Till servering

rivet apelsinskal

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1234 KJ / 295 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Toast med mascarponekräm med apelsin
Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm
Betyg 4.8 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kanelmascarpone
Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Maränggrottor med fruktsallad & vaniljmascarpone
Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone
Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pepparkakor med citrusmascarpone
Betyg 4.3 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad