Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cupcakes med kokos och citrus

Dekorativa cupcakes med smak av kokos och citrus blir en uppskattad dessert på påskbuffén. Rivet skal av apelsin och citron ger bakverken en vackert påskig färg, och vill du dekorera lite extra är det bara fantasin som sätter gränser!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Cupcakes: Sätt ugnen på 175°C. Sätt formarna på en plåt
  2. Rör ihop smör och rörsocker. Rör ner ett ägg i taget.
  3. Skölj och riv skalet av citronen. Rör ner citronskal, kokos och mjöl blandat med bakpulver. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 18-20 minuter.
  4. Låt cupcakesen svalna i formarna på galler.
  5. Frosting: Vispa ihop smöret med färskosten. Vispa ner florsocker och vaniljsocker och vispa tills det blir tjockt. Skölj citrusfrukterna och riv skalet av halva frukterna. Vänd ner skalet.
  6. Ta cupcaksen ur formarna. Spritsa eller bred på toppingen. Riv resten av skalet från citrusfrukterna och strö över.

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 8 st
Cupcakes
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl rörsocker
  • 2 ägg
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 dl kokos
  • 1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • Amerikanska muffinsformar (medium)
Frosting
  • 25 g rumstempererat smör
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1759 kJ / 421 kCal