Kanelcupcake med äpplefrosting

Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
0
Kanelcupcake med äpplefrosting

Här bakar du cupcakes med kanel och äppelsmak som du inte kan motså. Smeten kryddas rejält med kanel som passar perfekt till frostingen. Frostingen görs av färskost och med ett riktigt sött och gott äpple till blir dessa cupcakes dina nya favoriter.

Kanelcupcake med äpplefrosting

Ingredienser

10 st
100 g  rumsvarmt smör
2 dl  rörsocker
2   ägg
2 1/2 dl  vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk  bakpulver
3 tsk  mald kanel
1/2 dl  mjölk
8 - 10   stora muffinsformar (à ca 2 dl)

Frosting

50 g  rumsvarmt smör
4 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
150 g  färskost (23%)
1   rött äpple

Till garnering

mald kanel
skivor av äpple

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, mjölk och färskost.

Näringsvärdet är beräknat per cupcake.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1786 KJ / 427 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater66 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Apelsincupcake med basilikafrosting
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cupcakes med kokos och citrus
Betyg 3 av 5.
141 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lätt rödsprängda cupcakesögon
Betyg 3.2 av 5.
141 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cupcakes
Betyg 4 av 5.
2370 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pumpakaka med limefrosting
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskmuffins
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga