Kanelcupcake med äpplefrosting

3
0
Kanelcupcake med äpplefrosting

Här bakar du cupcakes med kanel och äppelsmak som du inte kan motså. Smeten kryddas rejält med kanel som passar perfekt till frostingen. Frostingen görs av färskost och med ett riktigt sött och gott äpple till blir dessa cupcakes dina nya favoriter.

Skriv ut
Kanelcupcake med äpplefrosting

Ingredienser

10 st
100 g
rumsvarmt smör
2 dl
rörsocker
2
ägg
2.5 dl
vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk
bakpulver
3 tsk
mald kanel
0.5 dl
mjölk
8 - 10
stora muffinsformar (à ca 2 dl)

Frosting

50 g
rumsvarmt smör
4 dl
florsocker
2 tsk
vaniljsocker
150 g
färskost (23%)
1
rött äpple

Till garnering

mald kanel
skivor av äpple

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, mjölk och färskost.

Näringsvärdet är beräknat per cupcake.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1786 KJ / 427 kCal
Fett 17 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 66 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept