UNDER 60 MIN | Medel

Kanelcupcake med äpplefrosting

Här bakar du cupcakes med kanel och äppelsmak som du inte kan motså. Smeten kryddas rejält med kanel som passar perfekt till frostingen. Frostingen görs av färskost och med ett riktigt sött och gott äpple till blir dessa cupcakes dina nya favoriter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör och socker pösigt gärna med elvisp i en bunke. Rör ner ett ägg i taget.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten och rör om. Rör ner kanel och mjölk.
  4. Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten till hälften i dem. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Kontrollera med en trästicka om muffinsen är klara efter att den har stuckits ner och dragits upp ska stickan vara torr. Låt dem svalna på galler.
  5. Frosting: Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och färskost. Vispa tills den tjocknar, gärna med en elvisp. Skala och riv äpplet grovt på ett rivjärn. Krama ur saften från äppelrivet. Vänd ner äpplet i frostingen.
  6. Till garnering: Bred frostingen på muffinsen och garnera med äppelskivor och lite mald kanel.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, mjölk och färskost.

Näringsvärdet är beräknat per cupcake.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl rörsocker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk mald kanel
  • 1/2 dl mjölk
  • 8 - 10 stora muffinsformar (à ca 2 dl)
Frosting
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g färskost (23%)
  • 1 rött äpple
Till garnering
  • mald kanel
  • skivor av äpple

Näringsvärde
Per portion

Energi 1786 kJ / 427 kCal