Kanelcupcake med äpplefrosting
Här bakar du cupcakes med kanel och äppelsmak som du inte kan motså. Smeten kryddas rejält med kanel som passar perfekt till frostingen. Frostingen görs av färskost och med ett riktigt sött och gott äpple till blir dessa cupcakes dina nya favoriter.
Ingredienser
10 st
100 g rumsvarmt smör
2 dl rörsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
3 tsk mald kanel
1/2 dl mjölk
8 - 10 stora muffinsformar (à ca 2 dl)
Frosting
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
150 g färskost (23%)
1 rött äpple
Till garnering
mald kanel
skivor av äpple
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, mjölk och färskost.
Näringsvärdet är beräknat per cupcake.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1786 KJ / 427 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater66 g
Protein2 g
Kommentarer