Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Påskmazarinkaka med nötter och mandlar

En mazarinkaka där den syltiga, rosa hallonglasyren döljer en knaprig fyllning med hackade nötter, mandlar och mandelmassa. Vill du ha friskare smak kan du istället göra en citrusglasyr.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smörj en rund form löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 12 bitar) med matfett eller lägg ett bakplåtspapper i botten på formen.
  2. Deg: Arbeta snabbt ihop mjöl, socker och matfett. Lägg degen mellan plastfolie och kavla ut den till en rund platta ca 30 cm i diameter. Ta bort den övre plastfolien och lägg degen med hjälp av undre plastfolien i formen. Jämna till kanten så att den blir ca 4 cm höga. Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Fyllning: Riv eller finfördela mandelmassan. Rör ihop mandelmassan med matfettet. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner nötter och mandel, hela eller grovt hackade och någon av smaksättningarna. Lägg fyllningen på degen i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan kallna.
  5. Garnering: Rör ihop florsocker och hallonsylt. Bred ut glasyren över kakan. Ställ kakan kallt så att glasyren stelnar.

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

För alla

Rätten innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Kakan kan också garneras med en glasyr av 1 1/2 dl florsocker, rivet skal av apelsin, citron eller lime (eller lite av alla citrusfrukterna) och 1 1/2-2 msk pressad apelsin - citron eller limesaft (för 12 bitar).

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Deg
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör eller margarin
Fyllning
  • 300 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 200 g blandade nötter och mandlar
Smaksättning citrus
  • 1/2 krm bittermandelarom
  • rivet skal av 1 apelsin, citron eller lime (eller lite av alla citrusfrukterna)
Smaksättning vanilj
  • 2 tsk vaniljsocker
Garnering
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 msk hallonsylt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1943 kJ / 465 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer