Påskmazarinkaka med nötter och mandlar
En mazarinkaka där den syltiga, rosa hallonglasyren döljer en knaprig fyllning med hackade nötter, mandlar och mandelmassa. Vill du ha friskare smak kan du istället göra en citrusglasyr.
Ingredienser
12 bitar
Deg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
2 msk strösocker
100 g smör eller margarin
Fyllning
300 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
3 ägg
200 g blandade nötter och mandlar
Smaksättning citrus
1/2 krm bittermandelarom
rivet skal av 1 apelsin, citron eller lime (eller lite av alla citrusfrukterna)
Smaksättning vanilj
2 tsk vaniljsocker
Garnering
1 1/2 dl florsocker
2 msk hallonsylt
För alla
Rätten innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Tips
Kakan kan också garneras med en glasyr av 1 1/2 dl florsocker, rivet skal av apelsin, citron eller lime (eller lite av alla citrusfrukterna) och 1 1/2-2 msk pressad apelsin - citron eller limesaft (för 12 bitar).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1943 KJ / 465 kCal
Fett31.3 g
Kolhydrater37.4 g
Protein7.7 g
Kommentar
Den här kakan blev mycket bättre när jag gjorde dem i små formar, så att alla fick varsin mazarin. Använde engångs aluminiumformar. Den är väldigt maffig så det blev alldeles lagom. När jag gjorde den i storform blev den så mjuk och sladdrig i mitten att den inte gick att skära i bitar. Men supergod! Alla bad om receptet!
Rebecca
2020-09-01