Påskmazarinkaka med nötter och mandlar

33
1
Påskmazarinkaka med nötter och mandlar

En mazarinkaka där den syltiga, rosa hallonglasyren döljer en knaprig fyllning med hackade nötter, mandlar och mandelmassa. Vill du ha friskare smak kan du istället göra en citrusglasyr.

Påskmazarinkaka med nötter och mandlar

Ingredienser

12 bitar

Deg

2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
2 msk strösocker
100 g smör eller margarin

Fyllning

300 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
3 ägg
200 g blandade nötter och mandlar

Smaksättning citrus

1/2 krm bittermandelarom
rivet skal av 1 apelsin, citron eller lime (eller lite av alla citrusfrukterna)

Smaksättning vanilj

2 tsk vaniljsocker

Garnering

1 1/2 dl florsocker
2 msk hallonsylt

För alla

Rätten innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Tips

Kakan kan också garneras med en glasyr av 1 1/2 dl florsocker, rivet skal av apelsin, citron eller lime (eller lite av alla citrusfrukterna) och 1 1/2-2 msk pressad apelsin - citron eller limesaft (för 12 bitar).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentar

Rebecca

2020-09-01

Den här kakan blev mycket bättre när jag gjorde dem i små formar, så att alla fick varsin mazarin. Använde engångs aluminiumformar. Den är väldigt maffig så det blev alldeles lagom. När jag gjorde den i storform blev den så mjuk och sladdrig i mitten att den inte gick att skära i bitar. Men supergod! Alla bad om receptet!

Näringsvärde per portion

Energi 1943 KJ / 465 kCal
Fett 31.3 g
Kolhydrater 37.4 g
Protein 7.7 g
Läs mer om näringsvärden