Elsas favoritkaka

Elsas favoritkaka är en lyxig kaka som du kan variera smaken på genom att låta russinen dra i rom eller konjak. Häll degen i en springform och täck med den mumsiga fyllningen före allt gräddas. Sikta florsocker över kakan före du bjuder på den.

Ingredienser
8 portioner
Fyllning
2 dl russin
1/2 dl rom (eller konjak)
250 g mandelmassa
2 ägg
1 msk vetemjöl
Deg
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
Garnering
florsocker
Gör så här
02:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Annelie! Kul att du gillade denna. Ser ut som din betygsättning gick igenom ändå, tog bara lite tid innan den uppdaterades.
Redaktionen
2012-10-01Skulle ge fem 5 pluppar men det gick inte. Det här är bland det GODASTE jag har gjort. Fanns inte mandelmassa i affären så jag köpte marsipan och det blev kanon.
Anneli
2012-09-28