Elsas favoritkaka
Elsas favoritkaka är en lyxig kaka som du kan variera smaken på genom att låta russinen dra i rom eller konjak. Häll degen i en springform och täck med den mumsiga fyllningen före allt gräddas. Sikta florsocker över kakan före du bjuder på den.
Ingredienser
8 portioner
Fyllning
2 dl russin
1/2 dl rom (eller konjak)
250 g mandelmassa
2 ägg
1 msk vetemjöl
Deg
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
Garnering
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Annelie! Kul att du gillade denna. Ser ut som din betygsättning gick igenom ändå, tog bara lite tid innan den uppdaterades.
Redaktionen
2012-10-01Skulle ge fem 5 pluppar men det gick inte. Det här är bland det GODASTE jag har gjort. Fanns inte mandelmassa i affären så jag köpte marsipan och det blev kanon.
Anneli
2012-09-28