Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Söt sushi med mandelmassa

Sushi som godis? Visst går det! Testa att göra sushi med nougat och mandelmassa smaksatt med citron och rom eller konjak. Pensla med mörk choklad och strössla med rosafärgad kokos. Njut med pinnar! Byt spriten mot arraksextrakt för ett helt alkoholfritt godis.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 25 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ¼ mandelmassa med citronskal och några droppar gul hushållsfärg.
  2. Blanda ¼ mandelmassa med rom och några droppar grön hushållsfärg.
  3. Forma mandelmassan till två ca 25 cm långa längder.
  4. Blanda kokosen med några droppar röd hushållsfärg.
  5. Forma nougaten till en ca 25 cm lång längd.
  6. Frys mandelmassa och nougat minst 30 minuter.
  7. Kavla ut resterande mandelmassa till en ½ cm tjock avlång platta, ca 25 x 10 cm.
  8. Ta ut rullarna från frysen. Lägg dem mitt på den utkavlade mandelmassan, forma den runt dem.
  9. Bryt chokladen i bitar. Lägg i en skål och smält över vattenbad.
  10. Pensla ”sushirullen” runt om med chokladen. Strö direkt över kokosen. Lägg i kylen.
  11. Skär rullen i ca 1 cm breda bitar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen och nougaten, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri choklad.
Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 25 bitar
  • 200 g mandelmassa
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 2 msk rom eller konjak
  • 1/2 dl riven kokos
  • 50 g kylskåpskall nougat
  • 50 g mörk choklad
  • gul, grön och röd hushållsfärg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 278 kJ / 66 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer