Påsklax med sockerärts- och rädissallad

Betyg 2.9 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Påsklax med sockerärts- och rädissallad

Med lax, krasse, rädisa och sockerärtor hälsar vi påsken välkommen. Laxen delas i mindre bitar och får sen ett varmt ungsbad i din egen hemmagjorda lag. Fänkål och rädisor är basen i en okonstlad men självsäker sallad. Och krassemajonnäsen fullbordar skapelsen.

Påsklax med sockerärts- och rädissallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Lax

600 g laxfilé
1 rödlök
2 morötter
6 dl vatten
2 1/2 dl rödvinsvinäger
1 tsk vitpepparkorn
1/2 msk fänkålsfrön
4 lagerblad
1 msk salt

Sallad

1 fänkål
10 rädisor
150 g sockerärtor
1 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
salt
peppar

Krassemajonnäs

1 ask krasse
2 dl majonnäs

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1555 KJ / 372 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater6 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Inkokt lax med rödlök
    Betyg 3.3 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crostini med rensteksröra och krasse
    Betyg 3.2 av 5.116 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fänkålsinkokt lax
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad